„Frigărui” de cartofi

Duminică m-a „trosnit” o idee să gătesc ceva gustos. Având în vedere că tocmai venisem de la părinți unde mă săturasem de carne, vroiam neapărat să fac ceva vegetarian. Așa s-a conturat la mine în cap rețeta pentru sus-numitele „frigărui” de cartofi.

Cea mai „reușită” farfurie
Cea mai „reușită” farfurie

Deci… rețeta :)

Ingrediente:

  1. 1 kg de cartofi mici
  2. 5-6 roșii micuțe (chiar și cherry cred că ar merge)
  3. 100g măsline
  4. un mănunchi de leuștean
  5. 2 castraveți de grădină
  6. 100g brânză
  7. niște rozmarin
  8. sare
  9. scobitori

Mod de preparare:

Se taie cartofii în felii rotunde, apoi se crestează transversal o dată până aproape de centru. Acest lucru ajută la pătrunderea feliilor cât și la aspect. Se așează într-un vas dat cu grăsime de cocos cu crestătura în sus și se dă la cuptor (180-200 de grade) pentru 20 de minute. După 20 de minute, se scot afară, se dau cu rozmarin și sare, eventual se mai pune un pic de grăsime de cocos (dacă se dorește) și se mai dă la cuptor 10 minute. Când sunt gata, ar trebui ca deasupra, colțurile crestăturii să fie rumene și chiar un pic arse, înauntru aburinde și partea de jos prăjită în grăsime.

Se taie castraveții felii, roșiile felii care să permită înțeparea cu o scobitoare fără să se rupă, măslinele felii jos de pe sâmbure. Se rup frunzele la mănunchiul de leuștean. Dacă frunzele sunt mari se mai rup de câteva ori în frunzulițe mai mici (important!).

Pași până sunt cartofii gata:

După ce sunt cartofii gata:

Se servește cu ceapă verde!

Poftă Bună!!!! :D

Note:

Masă delicioasă! :D
Masă delicioasă!

 Post details 

Categories: Food
Tags:
Published on: June 5, 2013

 Leave a comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


 © 2019 - Gheorghe Pandia (Bluedrop)