Omul cu 1000 de fețe

Salut din nou. Vă scriu acum după o seară interesantă, plină de discuții incendiare legate de cât de mult te gândești la tine și cât de mult la alții.

Trăiești câteodată un moment în care ți s-a luat atât de mult să te tot certe cei apropiați (și aici mă refer la rude că nu ți le alegi :p ) legat de ceea ce faci, ceea ce spui, ceea ce gândești, încât efectiv devine obositor să le mai ții piept. Ajungi să spui „fie cum vreți voi” numai ca să nu mai auzi încă o morală, încă o replică răutăcioasă, încă o privire care să te facă să pleci ochii.

Și de ce i-ai pleca? Ceea ce crezi sau vrei tu are mai puțină valoare? E mai puțin important să te exprimi cum crezi tu și să spui lucrurilor pe nume? Eu zic că nu, doar că ți s-a luat să-ți tot iei peste față. Te-ai săturat să ți se tot reamintească ce pe cine deranjează, ce nu ai voie să faci/spui și cum, care este rolul tău bine desemnat de alții!

Dacă știi la ce mă refer, atunci faci parte dintre cei care își îmbracă de dimineață una dintre cele 1000 de fețe și le tot schimbă până seara când se culcă din nou (asta dacă măcar cu tine însuți ești sincer). Sunt complet mirat de propriul meu comportament, dar și de cei apropiați mie care, din aceeași dorință neînsetată de acceptanță și de atâta secătuire de puteri în încercarea de a fi ei înșiși, pleacă ochii și se conformează normelor impuse de “cei dragi”.

Și… o dată cu această mirare, îmi scot pălăria (căștile în momentul de față) înaintea celor care își văd de treabă și sunt ei înșiși în ciuda presiunii și insistențelor celor din jur.

Mă duc să-mi iau masca de somn! O seară plăcută tuturor!

 Post details 

Categories: Diverse
Tags:
Published on: July 18, 2013

 Leave a comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


 © 2019 - Gheorghe Pandia (Bluedrop)