O dimineață rece de Sibiu

Categories: Diverse
Tags: , , ,
Comments: No Comments
Published on: December 28, 2011

Azi dimineață (la ora 8 și 10) am făcut o plimbărică prin Hermannstadtu nostru. Străzile sunt un pic înzăpezite și acoperite de o pojghiță de gheață, în rest pare chiar o vreme frumoasă și liniștită.

Eu, bucureștean convins, deja mă pregăteam să fiu întâmpinat de gălăgia de dimineață și de cozi de mașini interminabile. Da de unde! Mașinile se odihneau sub stratul lor subțire de zăpadă, ici colo un șofer mai curajos se încumeta să pornească în trafic. Majoritatea taximetriști, probabil săriți în salvarea cuiva care nu suportă frigul.

Și ce frig! Acel gen de rece tăios, care îți face obrajii casanți de cea mai mică adiere i-ar spulbera. Feeric! Mi-era atât de dor de acest sentiment… mi-am umplut plămânii cu aerul curat de munte și sprâncenele de o pojghiță de gheață și a fost excepțional. Cred că am să ies în fiecare dimineață cât sunt aici, măcar pentru a-mi aminti cum era când respiram dimineața aer curat și nu miresmele eterne de București.

Și tot la capitală am să mă întorc… ca atunci când te trezești dintr-un vis frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Welcome , today is Friday, April 26, 2019