Frumusețea vârstei…

Categories: Diverse
Tags: ,
Comments: 4 Comments
Published on: November 3, 2013

Având în vedere câteva evenimente recente din viața mea, care au necesitat “imortalizarea” momentului prin câteva fotografii, m-am gândit să pun câteva din gândurile mele pe hârtie -  bine, în acest caz, pe blog :D

sursa: http://www.amyboatman.com
sursa: http://www.amyboatman.com

De ceva vreme am un mic “pitic” împotriva făcutului de poze pentru a memora orice moment. Practic, prin asta acceptăm că vor veni momente în care cea mai mare bucurie va fi privirea unei poze și amintirea altui moment perfect/amuzant/romatic etc. Momentele din trecut ar trebui să rămână în trecut, la fel cum și cele din viitor ar trebui să fie tratate ca nebătute în piatră.

Și fiecare moment e prețios pentru că nu se mai întoarce. Dacă îl irosim privind prea mult în viitor sau privind la pozele altui moment din trecut pierdem ceva. Și pierdem ceva atât de prețios încât nu-l vom mai avea niciodată, cu toții banii de pe pământ – momentul prezent!

Carpe diem!

4 Comments
 1. Cristina says:

  Candva o sa vrei si tu sa faci poze! :D

  • Bluedrop says:

   Știu și io? Poate că da poate că nu. Dacă o să vreau cândva să fac poze măcar îmi voi explica niște chestii.

   Dar eu cred că evoluția a fost invers. Eu am tot vrut să fac poze până am văzut un film care mi-a schimbat această percepție. Abia după aceea am început sa nu mai vreau.

   De ce ne mai trebuie pozele când ne putem bucura de ce avem în prezent?

 2. Ilie Pandia says:

  Cred că este important să realizezi DE CE faci aceste poze :) .

  Cred că ar lipsi ceva din viața fără poze. Eu am ajuns să văd pozele ca un “marcaj” în timp al unui eveniment care atunci a fost important. Desigur că “aici și acum” este tot ce avem și tot ce este important, dar este uneori amuzant să te vezi copil. Te ajută să vezi cum te-ai schimbat (sau poate nu), să îți amintești ce vise aveai atunci, care s-au îndeplinit și care nu, cum ți s-au schimbat prietnii, cum unii oameni au murit iar alții au intrat în viața ta.

  Ce nu imi place la poze în ziua de azi este că multă lume face poze de parcă s-ar teme să nu piardă trecutul. Se atașează de acest trecut și încearcă să îl salveze cumva într-o poză. DE CE-ul din spatele acestor poze este frica. Frica de bătrânețe uneori, frica de viitor în cele mai multe cazuri sau frica de necunoscut.

  În timpul anului ne facem planuri cum o sa fie în excursie/concediu.

  În excursie ne detasam și facem poze și facem planuri cum o sa povestim aceste poze. Facem planuri cum o sa raspundem la emailurile de la servici.

  După excursie ne uitam la poze și ne facem planuri pentru excursia de la anul.

  Si uite asa, rareori suntem AICI și ACUM :) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Welcome , today is Sunday, June 16, 2019