O dată cu vântul

Comments: 4 Comments
Published on: November 8, 2011
Sursa: http://www.alexcretu.ro

E pentru prima dată când am regretat cu adevărat că nu am avut aparatul foto la mine. Deși pozele postate sunt reprezentative, parcă nimic nu poate egala ce am văzut eu acum 2 zile. Weekend-ul trecut l-am petrecut la Sibiu, ceea ce a însemnat străbaterea văii Olutului, o dată sub aerul dimineții sâmbătă și a doua oară sub flăcările apusului de duminică.

Sursa: http://www.romaniaturistica.ro/statiuni-orase-zone-obiective-turistice-Statiuni-turistice-din-Romania-73.html

Sâmbătă dimineața nu am prins decât răsăritul. Era un vânt deosebit de puternic ce încurca până și la condus (nu chiar ca lângă eoliene, dar pe-aproape). Radioul mașinii nu mai prindea nimic de ceva vreme așa că am trecut pe CD-player ca să nu mă mai bârâie la cap. Cu muzica de pe același CD pe care îl ascult de ani de zile în urechi, m-am îndreptat printre slalomurile de curbe și șoferii curajoși către Sibiu.

Valea Oltului e mult mai largă decât cea a Jiului, și rareori treci pe „sub” stâncă, deși sunt câteva zone unde roca e susținută de un zid masiv de piatră, lung de sute de metri. Vântul care se spărgea în piatră făcea un vuiet ca un șuierat pe care îl auzeai chiar și din mașină. Sus pe munte, pădurea stătea neclintită – parcă tot vântul se cumulase pe șosea și copacii stăteau la spectacol să râdă de noi.

Sursa: http://www.hotnews.ro/hotreporter-2011-09-10257364-culorile-toamnei-valea-oltului.htm

Așa cum apărea din amalgamul de conifere, acei câțiva copaci rătăciți care îngălbeniseră păreau atinși de toamnă doar la vârfuri. Părea într-adevăr a fi o mulțime de oameni costumați în verde, cu capetele gălbui zâmbind la soare.

Cu excepția podului care trece pe lângă stâncă, alături de calea ferată veche și neagră de rugină, drumul nu a avut nicio experiență deosebită de oferit. Peisajele însă au fost de vis.

Îți venea să te oprești la fiecare 100 de metri să admiri. Mulțimea de copaci curioși nu se oprea, munți întregi acoperiți de trupuri cu capete galbene te înconjurau de pretutindeni. Oltul era însă învolburat, supărat că nu a primit destulă ploaie această vară și împoșca nisip cu fiecare val care se lovea fioros de mal.

Sursa: http://anda-calin.picof.net/gallery/pe-valea-oltului-1-50575/

Între valuri și vânt, cu ceața înainte, părea să fie o călătorie ruptă dintr-un basm.

Duminică am prins o parte din după-amiază, apusul și peisajul de noapte. Nici unul din momentele zilei nu s-a lăsat cu nimic mai prejos în frumusețe. Apusul deasupra pădurii vii, sau ultimele raze stingându-se în valuri au fost pur și simplu de neuitat.

O dată ce am scăpat de șerpuirea dintre munți și am trecut de stațiuni, am ajuns în sfârșit la Râmnicu-Vâlcea. Pentru prima dată am luat drumul de centură noaptea. Deși drumul s-a dovedit a fi mai lung decât speram eu, dezamăgirea s-a compensat cu peisajul pe care l-am putut admira:

Sursa: http://forum.fotovest.ro/viewtopic.php?f=47&t=167

Deși valea Oltului e magnifică în orice perioadă de verdeață, atât primăvara:

Sursa: http://www.piticu.ro/valea-oltului.html
Sursa: http://www.piticu.ro/valea-oltului.html

cât și vara:

Sursa: http://anda-calin.picof.net/gallery/valea-oltului-2-50586/

favorita mea rămâne toamna :) :

Sursa: http://turistintaramea.blogspot.com/2010/10/valea-oltului.html
Sursa: http://turistintaramea.blogspot.com/2010/10/valea-oltului.html

Scuze pentru abundența de poze dar, în cazul ăsta… am simțit că o poză poate spune mai multe decât 1000 de cuvinte ;)

4 Comments
  1. Andreea says:

    Felicitari! Ai facut o descriere deosebita. Am parcurs de mai multe ori aces traseu si intr-adevar peisajele sunt superbe.

  2. Ana-Maria says:

    Ai descris totul într-un mare fel…fac un an de când mă plimb pe traseul descris de tine şi mereu mi se pare că e ceva schimbat, ceva nou. Imaginea mea preferată de pe Valea Oltului rămâne cea de astă iarnă când sus, munţii erau încărcaţi de zăpadă, iar pe stânci erau cei mai mari şi mai frumoşi ţurţuri pe care i-am văzut. Dacă o să am ocazia, o să fac la iarnă câteva poze şi dacă vrei, o să îţi trimit pt completarea tabloului de anotimpuri surprins pe Valea Oltului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Welcome , today is Monday, May 27, 2019