Nori de ceară

Categories: Beauty, Diverse
Comments: No Comments
Published on: September 9, 2014

Cred că pot număra pe detege nopțile în care am prins luna așa de luminoasă încât fără nicio lumină în afară de a ei umbrele erau perfect clare :)

Luna de astă-seară, în noaptea Sfintei Marii, a fost cu adevărat specială:

nori-de-cearaÎn ciuda norilor numeroși, luna s-a ridicat luminoasă precum flacăra topește corpul unei lumânări. Dacă mai e cineva treaz și citește, scoateți capul pe geam și priviți luna! Este de neuitat.

Prima dată când prind așa un cer la oraș :) Ne obișnuim prea mult cu luminile artificiale între blocuri ca să mai vedem și obrazul mereu tânăr al lunii.

Numai bine vă urez tuturor! Și Mariilor la mulți ani!! :)

Sinistru

Categories: Diverse
Tags: , ,
Comments: No Comments
Published on: February 23, 2014

După 2 ore petrecute la filmul Last Vegas care, apropo, e numai bun pentru o relaxare de sâmbătă seara, am descis să mergem la o plimbare noctură … așa că era 12 noaptea și era după ploaie.

Sursa: http://www.iluminat-solar.ro/
Sursa: http://www.iluminat-solar.ro/

(more…)

What goes around…

Categories: Diverse
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: February 18, 2014

În continuare vă las cu 2 video-uri despre cum se întorc faptele noastre înapoi :)

În Bucureștii lui 2013 …. chiar așa??

Categories: Diverse
Tags: ,
Comments: No Comments
Published on: January 14, 2014

Intro: Nu e deloc greu să devii invizibil. Nu ai nevoie de super-puteri. E suficient să ai răbdare să îmbătrânești.

Sursa: http://www.featurepics.com/
Sursa: http://www.featurepics.com/

Spre finalul lui 2013 mă aflam prin București. Următoarea poveste am auzit-o de la un apropiat și s-a terminat cu o întrebare la care nici azi nu am un răspuns, poate mă ajutați:

(more…)

Frumusețea vârstei…

Categories: Diverse
Tags: ,
Comments: 4 Comments
Published on: November 3, 2013

Având în vedere câteva evenimente recente din viața mea, care au necesitat “imortalizarea” momentului prin câteva fotografii, m-am gândit să pun câteva din gândurile mele pe hârtie -  bine, în acest caz, pe blog :D

sursa: http://www.amyboatman.com
sursa: http://www.amyboatman.com

(more…)

Basmele – Blestemul omului de rând…

Categories: Diverse
Comments: 2 Comments
Published on: August 7, 2013

De ceva vreme îmi stă în minte un articol legat de basme și efectul negativ avut de acestea asupra oamenilor. De ce anume? Din cauza stimabilului Făt Frumos!! :D

Sursa
Sursa: http://balacci.wordpress.com

 

(more…)

Lacul tăcut

Comments: 4 Comments
Published on: July 31, 2013

Încă simt mireasma sandvișului savurat în grabă pe drum, în timp ce îmi croiam drum printre razele dibaci ale Soarelui către Transfăgărășan. Plănuisem de ceva timp să plecăm undeva în weekend, dar ne-am decis abia vineri-seara, urmând ca sâmbătă dimineața imediat ce ne trezim să o și luăm din loc.

Drumul de la Sibiu la Bâlea Lac ni s-a părut excepțional de scurt. Firește nu a fost fără peripeții. Cum și ardealul are grupurile lui de șoferi înfocați, am asistat din nou la acrobații în trafic. Dar… cum deja ne-am obișnuit, am fost nerăbdători să ajungem la poalele muntelui prin care susura lin Cascada Bâlea. (more…)

Omul cu 1000 de fețe

Categories: Diverse
Comments: No Comments
Published on: July 18, 2013

Salut din nou. Vă scriu acum după o seară interesantă, plină de discuții incendiare legate de cât de mult te gândești la tine și cât de mult la alții.

Trăiești câteodată un moment în care ți s-a luat atât de mult să te tot certe cei apropiați (și aici mă refer la rude că nu ți le alegi :p ) legat de ceea ce faci, ceea ce spui, ceea ce gândești, încât efectiv devine obositor să le mai ții piept. Ajungi să spui „fie cum vreți voi” numai ca să nu mai auzi încă o morală, încă o replică răutăcioasă, încă o privire care să te facă să pleci ochii.

Și de ce i-ai pleca? Ceea ce crezi sau vrei tu are mai puțină valoare? E mai puțin important să te exprimi cum crezi tu și să spui lucrurilor pe nume? Eu zic că nu, doar că ți s-a luat să-ți tot iei peste față. Te-ai săturat să ți se tot reamintească ce pe cine deranjează, ce nu ai voie să faci/spui și cum, care este rolul tău bine desemnat de alții!

Dacă știi la ce mă refer, atunci faci parte dintre cei care își îmbracă de dimineață una dintre cele 1000 de fețe și le tot schimbă până seara când se culcă din nou (asta dacă măcar cu tine însuți ești sincer). Sunt complet mirat de propriul meu comportament, dar și de cei apropiați mie care, din aceeași dorință neînsetată de acceptanță și de atâta secătuire de puteri în încercarea de a fi ei înșiși, pleacă ochii și se conformează normelor impuse de “cei dragi”.

Și… o dată cu această mirare, îmi scot pălăria (căștile în momentul de față) înaintea celor care își văd de treabă și sunt ei înșiși în ciuda presiunii și insistențelor celor din jur.

Mă duc să-mi iau masca de somn! O seară plăcută tuturor!

„Frigărui” de cartofi

Categories: Food
Tags: , , ,
Comments: No Comments
Published on: June 5, 2013

Duminică m-a „trosnit” o idee să gătesc ceva gustos. Având în vedere că tocmai venisem de la părinți unde mă săturasem de carne, vroiam neapărat să fac ceva vegetarian. Așa s-a conturat la mine în cap rețeta pentru sus-numitele „frigărui” de cartofi.

Cea mai „reușită” farfurie
Cea mai „reușită” farfurie

(more…)

There is still hope…

Categories: Diverse
Tags: ,
Comments: No Comments
Published on: May 20, 2013

Când eram copil, eram un mare fan al revistei “Arborele Lumii”. Pentru cine nu știe ce era, era un fel de revistă cu foarte multe informații despre un anumit subiect. Practic, era wikipedia organizată în articole interesante și cu multe informații ticsite într-un mod plăcut. În loc să ofere pur și simplu informații, le organiza într-un fel care te făcea să tooooot citești articole. Nu rezistam niciodată să stau deoparte până nu citeam toate articolele din noua revistă pe care o primeam de la părinți.

Astăzi, după câteva ore bune petrecute din nou pierdut în articole de acest gen, m-am gândit că ar fi o idee bună să vă împărtășesc și vouă site-ul care mi-a trezit acel sentiment plăcut din copilărie [1]. Am găsit aici articole din multe domenii care m-au pasionat în anii trecuți și care acum au prezentat un mare interes. Dacă vă recunoașteți în copilul care citea un articol fără să răsufle doar ca să afle ceva nou și apoi să treacă la următorul, vă invit să îl vizitați! :)

[1] http://www.descopera.org/

Welcome , today is Sunday, June 16, 2019